Ensiaputaitoja verestämään

Kamala huomata, miten vanhaksi on tullut, sillä mun ensiapukurssien käymisestä on jo mennyt puoli elämää siis ihan kirjaimellisesti. Edellisen kerran kursseilla on tullut istuttua joskus yläaste- tai lukioikäisenä eli alkoi olla jo korkea aika päivittää ensiaputaitoja hieman nykyaikaisempaan kuosiin.

Meidän oli tarkoitus käydä ensiapukurssi 1 jo aikaisemmin, kun haimme kansainvälisen huviveneenkuljettajan lupakirjaa. Tuohon vaatimuksena oli voimassa oleva Ensiapu 1 -kurssi, mutta tämä sisältyikin venepäällikkökurssiin, joten varsinaista erillistä kurssia ei tarvinnut käydä. Tästä ei tosin sitten saanutkaan mitään erillistä EA 1 todistusta eli kurssin suorittaminen tuli nyt uudelleen eteen, kun ajattelimme anoa Trafilta vuokraveneen kuljettajakirjaa. Tuossa vuokraveneen kuljettajakirjassa on myös vaatimuksena voimassa oleva EA 1 todistus.

Oli muuten melkoinen yllätys, miten paljon ensiapukursseja ympäri Suomea järjestetään ja samantien myös sekin, että kaikki kurssit tuntuivat olevan täynnä pitkälle kevääseen. Ensiapukursseja järjestää Suomen Punainen Risti ja heidän verkkosivuiltaan löytyikin, jos jonkinlaista kurssia, pikakursseja, perus- ja jatkokursseja, intensiivikursseja ja kertauskursseja. Jokaiselle jotain. Tosin löysin sivustolta kahtakin erilaista kurssilistausta, jotka eivät tuntuneet olevan mitenkään samansisältöiset eli suosittelen melkeinpä soittamaan tuonne SPR:lle kurssien perään, jos niille haluaa osallistua. Meillä kävinkin ilmeisen loistava tuuri, sillä kun soitin viime viikolla, niin saimme paikat tänään alkaneelle EA 1 iltakurssille tänne Tampereelle. Suorastaan käsittämätöntä, miten kurssilla oli vielä tilaa, sillä kaikki muut lähiaikojen kurssit näyttivät olevan täynnä ja ajankohdatkin meille hankalat eli ne järjestettiin keskellä työpäivää! Kuka tuollaisille kerkiää?

Anne-nukke

Vaikka edellisistä ensiapukursseista onkin jo aikaa niin tuoreessa muistissa ovat vielä loistavat käytännön harjoitukset. Anne-nukke sai ilmaa keuhkoihinsa ja vierustoverin sormet, kädet ja jalat saivat valkoiset kääreet ympärille kaikenlaisissa muodoissa. Muistaakseni otimme vielä osaa ensiaputaitosuunnistukseen, missä oli kaikenlaisia onnettomuusrasteja tehty pihalle ja kävimme niitä läpi. On muuten ollut ihan hyviä treenejä nuo, sillä näin monen vuoden jälkeen on vielä hyvässä muistissa avomurtumien ensihoito ja erilaisissa onnettomuuksissa toimiminen. Katsotaan, oppiiko sitä enää vanhana mitään uutta.

Ylempi kuva

Kommentit 2

Kirjoittajan tiedot

    • Juu kyllä. Ja tässä on huomannut, että metodit on muuttuneet tässä 20 vuoden aikana. On sitä kyllä kauhian vanhaksi jo elänyt.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?