Jäätilanne Näsijärvellä 6.4.2014

Käytiin Jänissaaressa sunnuntaina ja siellä näytti vielä hiljaiselta veneiden laiton osalta. Autoja kyllä kävi pyörähtämässä ja liekö porukka katsastelleet oman veneen tilannetta mutta varsinaisesti kunnostajia ei vielä näkynyt. Mehän tietysti oltiin myös katsomassa, mitä talven aikana oli tapahtunut. Kerran tuli käytyä syksyllä katsomassa yhden kovan myräkän jälkeen, että oliko pressusta mitään jäljellä mutta sen jälkeen ei ole tullut kävästyä kertaakaan. Orvokki oli talvehtinut loistavasti! Pressu oli ihan ehjä jo ainakin kolmannen talven jälkeen! Edellinen omistaja sanoi, että parin talven välein pitää hankkia melkein uutta kun joku kohta aina hinkaa pressuun reijän. Ollaan siis jo oletusarvoisesti pressunkäytön paremmalla puolella. Talviasukkejakaan ei veneellä näyttänyt käyneen ja tyytyväisinä sitte ruettiin pohtimaan, mitä pohjan kunnostuksen kanssa täytyisi tehdä. Veneen laskuun on aikaa tasan kuukausi eli tohinaa piisaa ennen sitä!

Nyt parin kesän ajan ollaan koitettu antaa myrkkymaalin poistua itsekseen ja osahan siitä onkin kulunut mutta varsinkin toisella kyljellä väriä on runsain mitoin. Myrkkymaalista halutaan nyt lopullisesti eroon. Sitä ei täällä maisemissa tarvita ja kovasti ollaan tutkittu, miten se saisi luonto- ja ihmisystävällisesti poistettua. Muutoin pohja näyttää myrkkymaalin alla todella hyväkuntoiselta. Ei halkeamia ja paksu kerros tuota epoksia siellä näyttääkin olevan. Loppujen lopuksi en tiedä tarvitsisiko tuolle tehdä muuta kuin ottaa geelillä myrkyt veks ja sitten antaa pohjan olla sellaisenaan. Huonokuntoiselta se ei joka tapauksessa näytä. Kunhan saadaa suunnitelmat tehtyä, niin kerron sitten miten edetään.

Napsin muutamia kuvia Jänissaaren ympäriltä jäätilanteesta. Lielahden edusta oli jo pitkälle avoimena mutta täällä rannemmassa jäätä vielä on melko paljon. Viime vuonnahan jäät lähti Vapunpäivänä mutta nyt en usko, että niin pitkään täytyy enää odotella.

IMG_5268

IMG_5270

IMG_5271

IMG_5272

 

Iltalenkillä Pyhäjärven puolella näytti vedet jo ihan avoimilta Ratinan rannassa.

IMG_5286

IMG_5287

IMG_5290

IMG_5291

IMG_5292

Tunnelmia Tammerkoskesta

IMG_5293

IMG_5296

IMG_5299

Kirjoittajan tiedot

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?