Juhannustunnelmia

Tänä juhannuksena ei lähdetty veneilemään jäätävien kelien takia. Ollaan sen verran nyt mukavuuden haluisia oltu, että veneretkieväät on grillattu kotona lämpimässä. Tarkastelin hieman juhannuksen lämpötiloja ja Siilinkarilla on ollut keskimäärin 8 astetta ja laskenut aamuiksi vieläkin alemmaksi. Rakeita ja sadetta on nähty. Hrrrrr! Meillä veneen lämmitin ei pelitä ja tällä hetkellä se lojuu olohuoneen lattialla purettuna ja odottelee uuden pumpun asentamista. Toivottavasti 120 euron investoinnilla siitä saadaan toimiva peli. Muuten joudutaan hankkimaan kokonaan uusi laite ja niiden hinnat näyttää pyörivän 1300-1500 euron tietämillä. Peukut pystyyn ettei tarvitsisi tehdä moista investointia. Kesälomareissulle olisi kiva saada lämmitin kuntoon. Nyt keulassa ei olla nukuttu lainkaan, kun siellä on hieman viileät tunnelmat.

Täällä siis on pidetty juhannuksen kisakatsomoa kotona, vierailtu ystävien ja sukulaisten luona, lenkitelty ja muutenkin rentoiltu. Jäätiin vähän harmittelemaan, kun viime vuonna meillä ei ollut merkkilippuja veneessä ja ne hankittiin talvella venemessuilta tätä juhannusta varten. No ne on nyt vielä nostamatta mastoon mutta toivottavasti sitten ensi juhannuksena! Muuten juhannus on mennyt oikein mukavasti näinkin ja näyttää olevan niin, että monet muutkin ovat pysytelleet pois vesiltä, nimittäin nuo juhannuksen hukkumistilastot näyttävät vielä tällä hetkellä aikaisempiin vuosiin nähden loistavilta. Toivotaan, että tämä tilanne pysyy koko viikonlopun loppuun asti.

Lämpöisempiä kesäpäiviä voi tunnelmoida aina vanhojen kuvien merkeissä. Tässä aurinkoisia ja lämpimiä viime vuoden juhannustunnelmia Näsijärven Säynässaarelta.

Selkäsaari

veneily

juhannus

soutamassa

soutamassa 2

mänty

koira

portaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

purjevene

soutamassa 3

metsä

keinu

veneretki

sammal

kokko4

kokko

kokko2

kokko3

tuli

 

Kommentit 10

Kirjoittajan tiedot

 1. Teillä oli varmasti ihana juhannus ”maissakin” ja tosiaan tulee näitä kesiä lisää jolloin pääsette korkkaamaan viestiliput. Ne on kyllä tosi kauniita ja tekevät juhlatunnelman. Ihailen niitä aina muilla, sillä meillä kun on se moottorivene niinei ole toivotakaan saadaa niitä ripustettua minnekään =D. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, täällä ainakin eletään toivossa.

  • Oikein kiva juhannus olikin. Miehen kanssa juuri puhuttiin, että tekipä hyvää molemmille olla välillä kotona. Ollaan niin menevää sorttia, että ei haitannut lainkaan. Viestiliput odottaa nyt tulevia lämpöisiä juhannuksia.

 2. Voih, aivan huikean hienoja kuvia! Tuollaisia tunnelmia suomen suvi tarjoaa parhaimmillaan. Tuli mieleen viime kesän juhannus jonka vietimme Saimaalla, huokaus….. sinne taas sitten joskus uudelleen 🙂

  • Juu, ihania lämpimiä viime kesän muistoja. Nyt jo pelottaa, että alkaako tämä kesä lainkaan. Me ei olla käyty vesillä kuin vasta pari kertaa ja pelottaa, että tuleeko kesälomaretkestä vain värjöttelyä. Onneksi vielä 2,5 viikkoa ennen kuin loma alkaa! Toivetta on.

 3. Paula-Maija

  Meillä vaihtui venejuhannus myös mökkeilyyn ja oli näinkin mukavaa, vaikka olisikin ihanaa päästä viettämään juhannusta veneellä. Toivottavasti tosiaan heinäkuussa lämpenee lomaan mennessä!

  • Mökkeily on myös mukavaa ja nyt varsinkin, kun vesillä on jäätävän kylmää ja märkää. Mekin hankittiin juhlaliputus veneeseen ja paljon retkiruokaa, mutta jäi liputus sitten pitämättä. Ruoat sentään sai kotonakin kyytiä. Itsekin olen vielä töissä mutta toivotaan todella, että heinäkuun puolivälissä lämpenisi, kun loma alkaa!

 4. chieftain

  Muistelin, että viime juhannus oli oikein kaunis, mutta noitten kuvien perusteella alkaa jo epäilyttää, että ollaanko me enää tänä vuonna edes samoilla leveyksillä… :/

  • 😀 Joo tähän aikaan viime vuotta oltiin oltu jo monta kertaa vesillä. Nyt kerran yöretkellä ja kerran kisaretkellä. On vaan niiiiin huono sää.

 5. Merenneito

  Olisi jäänyt purjehdusjuhannus meiltäkn väliin jos meillä ei olisi ollut lämppäriä. Oli silti jumalattoman jäätävää!

  • Juu kyllä meistäkin siltä tuntui, että niin pakko ei ollut raesateeseen lähteä. Meni tämä juhannus nyt kotonakin ja ihan kiva oli nähdä ystäviä. Toivottavasti kesälomasta tulee lämmintä!

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?