Karibian lämmössä

Olimme vuoden vaihteessa Karibialla lomailemassa ja ajattelin hieman jakaa teille merimaisemia ja veneilytunnelmia tuolta seudulta. Emme tällä kertaa olleet itse purjehtimassa vaan seilasimme isolla risteilijällä itäisen Karibian saarilla. Turks and Caicosilla käytiin kyllä päiväreissulla snorkkeloimassa isolla katamaraanilla mutta varsinainen purjehdusreissu matka ei ollut. Ehkä ensi kerralla omalla veneellä, sillä paikat näyttivät ihanalta omatoimiseen veneilylomailuun.

Maisemat näyttivät kaikkialla todella kauniilta ja aidon alkuperäisiltä. Vellamo on aikaisemmin käynyt Bahamalla mutta muut saaret olivat meille molemmille uusia tuttavuuksia. Värit saarilla olivat kirkkaita ja raikkaita ja ihmiset iloisen hymyileviä, auttavaisia ja ystävällisiä joka paikassa. Turisteja kohteissa tuntui kyllä riittävän näin sesonkiaikaan mutta varmasti omalla veneellä liikkuessa pääsisi helposti paikkoihin, mitkä eivät olisi niin täynnä ihmisiä.

Meri näytti upean turkoosilta ja päivät olivat kuumia ja aurinkoisia lukuunottamatta Puerto Ricossa kokemaamme valtavaa vesisadetta. Minkä kesä kastelee, sen se kyllä kuivasikin. Purjeveneitä ei laivareittien lähellä näkynyt mutta saarien satamissa köllötteli valtavan kokosia jahteja ja purjeveneitä toinen toistaan hienompina. Koko reittimme seutu näytti ihanalta juuri purjehduslomaan ja hieman jäikin mietityttämään, josko tuonne pääsisi omalla porukalla seilailemaan ympäri saaria.

Blogin etusivulla olevassa karusellissa pyörii panoraama Miamista. Reittimme lähti sieltä kohti Bahaman pääkaupunkia Nassauta. Vietimme siellä uuden vuoden aaton aurinkoisessa säässä kierrellen saarta ja päädyimme myös Bahaman Atlantis Casinolle uhkapelailemaan. Molemmilla kävi hyvä tuuri ja saatiin yli tuplattua rahamme pelaamalla aivottomia slottimasiinoita. Dollarit sisään suureen aukkoon ja sitten nappia painelemaan. Alla Bahamalta pari kuvaa. Atlantiksen edessä on parkissa valtavia jahteja ja yli 100 jalkaisia purjeveneitä.

bahamaskuilu

Bahamalta siirryimme USA:n neitsytsaarille St. Thomasin kaupunkiin. Upean näköinen paikka. Kävimme aamupäivällä Magens Bayn rannalla makoilemassa ja uimassa. Aivan upea hiekkaranta, valkoista hiekkaa ja kirkasta vettä. Ranta oli suojaisan lahden poukamassa ja näytti ihanalta kohteelta ankkuroitumiseen ja snokkeliretkille. Valitettavasti sinne oli löytänyt myös muita turisteja ja paikalla saatiin ainakin uuden vuoden tienoossa maata melkein kylki kyljessä. Rannalla juoksenteli turistien lisäksi valtavan kokoisia iguanoja.

Tässä hieman näkymiä US Neitsytsaarilta. Silmä kyllä lepää kauniissa maisemissa.

P1023872PalmusatamaDaiquiriiguana

Neitsytsaarten jälkeen siirryimme Puerto Ricoon. Kaupunki oli huomattavasti suurempi kuin Bahaman Nassau tai Neitsytsaarten St. Thomas. Päätimme kuitenkin olla tutustumatta kaupunkiin ja otimme aamulla kyydin sademetsiin, jossa keikuimme päivän vaijeriradoilla läpi sademetsän. Se oli huippukivaa kovasta sateesta huolimatta. Vauhdin hurmaan pääsi liukkailla vaijereilla rotkojen yli. Kuvia ja videoita löytyy valitettavasti vain Aegirin kamerasta, koska päivä oli varsin sateinen ja en viitsinyt kantaa omaa isompaa kameraani matkassa.

Koska olimme Karibian rommintuotannon kehdossa, vierailimme Puerto Ricossa myös useaan kertaan palkitulla Bacardin rommitehtaalla. Nappasimme pienen lautan San Juanin satamasta toiselle puolelle lahtea vaivaisen dollarin hinnalla ja siitä jatkoimme matkaa taksilla tehtaalle. Tehtaalla maisteltiin erilaisia rommeja ja juomasekoituksia Bacardin piikkiin ja kierreltiin katsomassa ja kuuntelemassa tehtaan historiasta kertova kierros. Varsin mielenkiintosta ja mukava päivä kaiken kaikkiaan.

Puerto Ricon jälkeen pysähdyimme vielä Turks and Caicosin Grand Turksin saarella. Tykästyimme jostain syystä paikkaan kovin vaikka siellä ei ollut oikein mitään nähtävää. Ehkä kaipasimmeki juuri rauhallista ja rentouttavaa menoa pitkän työrupeaman jälkeen ja Grand Turks tarjosi juuri tätä. Emme jääneet makoilemaan sataman turistikeskukseen vaan nappasimme taksin keskustaan katsomaan saaren aitoa elämää. Reggae raikasi kun kiidimme pakulla läpi saaren kohti keskustaa. Keskusta olikin aivan pikkuruinen ja melko ränsistynyt paikka mutta jotenkin tunnelmaltaan aika kiva. Kaikenlaisia yrittäjiä oli kasaantunut pieniin värikkäisiin aaltopelti- ja vanerikojuihinsa myymään jos jonkinlaista krääsää ja käsitöitä.

Näköalat ja meri olivat Grand Turksilla upeita ja paikka onkin yksi maailman parhaista sukelluskeskuksista. Koralliriutat olivat aivan saarien ympärillä ja nähtävää meren pohjassa löytyi yllin kyllin. Nappasimme iltapäivällä katamaraanin kyydin riutoille ja menimme snorkkeloimaan lämpimään meriveteen. Harmi, ettei ollut vedenkestävää kameraa mukana. Värikkäät kalat, meritähdet ja muu meren elämä oli kaunista katseltavaa ja iltapäivä vierähti varsin nopeasti.

Karibian saaret näyttivät niin ihanilta. Ostosmahdollisuuksia kaipaavallekin löytyi paljon kauppoja. Erityisesti kaikenlaiset jalokivet, kulta, kellot, korut ja timantit ovat edullista ostettavaa ja niitä ihmiset tuntuivat sieltä hakevankin. Rantaelämää, hyvää ruokaa, upeita maisemia, mukavaa tekemistä ja varmasti kaunis ja lämmin sää. Mitä muuta lomalta voisikaan toivoa?

Alla on kuvia Turks and Caicosin pääkaupungin Cockburn Townin keskustasta sekä Grand Turksin laivasatamasta.

mökitturks_and_caicoslapsetkoirat pastorisininen_taloveneetlaivat2pingviiniBurgeri

Kommentit 2

Kirjoittajan tiedot

  1. Uskalsitteko nauttia maissakäydessänne pakallisia ruokia vai jätittekö herkuttelun laivan antimiin? Tuossa yhdessä kuvassa näyttä niin herkulliselta tuo ruoka-annos. Onko kakkua vai hampurilainen? Olitteko rokotukset esim hebatiittia vastaan Suomessa?

    • Paikallisia ruokia oltaisiin kyllä syöty mutta täytyy myöntää, että laivan ylitsepursuvien ruokapöydän antimien takia meillä ei ollut yhtään nälkä, kun kävimme maissa. Ruoat näyttivät kyllä ihan hyviltä maissakin ja olisi ollut kiva maistaa ainakin paikallista herkkua eli concheja eli kotiloita. Niitä ei kuitenkaan ollut saatavilla silloin, kun me kävelimme ruokakojujen ohitse.
      Hampurilainenhan tuossa yhdessä kuvassa on. Se oli todella herkullisen makuinen vaikka ulkonäöstä ei sitä ehkä usko.
      Rokotukset oli Suomesta asti kunnossa. Hepatiitti A+B rokotus on oikein järkevä ottaa reissuun lähtiessä ja se meillä molemmilla oli jo aikaisemmilta reissuilta kunnossa.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?