Kausi 2012

Ihkaoma ensimmäinen purjevene, Sunwind 26, hankittiin keväällä ja siitä alkoikin heti hirveä kuume päästä vesille. Vene osoittautui varsin mainioksi ensimmäiseksi purreksi ja pääsimme tutustumaan mukavasti ilman mahdottoman suuria kommelluksia. Mitä nyt pari ison lattaa lähti sukellusretkilleen jossain välissä purjeiden laskussa ja Vellamo meinasi ottaa oman sukellusretkensä erään saaren rannassa, kun piti heivata itsensä laiturille veneen perästä. Laituri ja vene selkeästi hylkivät toisiaan, koska välimatka kasvoikin niiden välillä kesken kaiken ja Vellamo jäi roikkumaan veneen peräkaiteen ja laiturin reunan väliin. No onneksi viereisen veneen urhea mieshenkilö tuli pelastamaan naisen pinteestä ennen kuin sukellusmatka olisi alkanut.

Kesä 2012 oli varsin sateinen ja varsin lyhyiden kesälomien takia reissut Näsijärvellä jäivät valitettavan lyhyiksi yhden yön viikonloppuretkiksi. Taisi siinä juhannuksena tosin olla pari yötä mutta siinä se. Matkaa ei Näsijärvellä kovinkaan paljon kertynyt ja käyntikohteina olikin käytännössä vain lähisaaret ajan puutteen vuoksi.

Pidempi kesän seilausretki tehtiin kesäloman aikana Espanjan rannikolta Vigosta Biskajanlahden yli ja Englannin kanaalin läpi Rotterdamiin. Retki tehtiin ystäviemme hankkimalla Swanilla. Matka oli vaihtelevaa ja kävi kovin työstä sillä reissua taitettiin yötä päivää neljän hengen miehistöllä yhdellä pysähdyksellä Guernseyn saarelle. Säät eivät liiemmin suosineet sielläkään reissulla. Vettä tuli melkein joka päivä, aallokko oli valtaisaa ja ilma oli suotuisa lähinnä talvivaatteille.

Purjehdusmaileja kesän aikana kertyi sitten hieman yli 1000 nM. Mukava saldo kaiken kaikkiaan.

Nyt innokkain mielin uuteen kauteen!

Tunnelmia kaudelta 2012.

Mastonjalka ja köydet

Sumu nousee rannoille

Näsinneula sumussa

Iltatunnelmia Jänissaaressa

Munkki

Aivan tyyntä

Pimeesalmi

IMG_3994

Tyhjät poijupaikat

Mies mastossa

Makkarat tulilla

Laineet tyynentyneet

Vellamo ja delfiinit

auringonnousu

Kauden 2012 yhteenvetoa

Purjehdusmatka Näsijärvellä
Matka n. 160 nM
Ennätysnopeus 7,2 kts

Purjehdusmatka Vigo, Espanja – Rotterdam, Hollanti
Matka n. 860 nM
Käytetty aika 8 vrk 8 h

Kesän purjehdusmatka yhteensä
n. 1 020 nM eli noin 1900 km