Kausi 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kausi 2013 meni hienosti. Jo keväällä päätettiin, että ei lähdetä ulkomaille reissuun lainkaan vaan purjehditaan koko kesäloma Suomessa. Jäät lähtivät 1.5 ja vene saatiin vesille 2,5 viikkoa sen jälkeen 17.5. Vene saatiin nopeasti parissa päivässä purjehduskuntoon ja se siirrettiinkin nopeasti kotisatamaan Naistenlahteen. Oli taas mahtava olla vesillä.

Ennen varsinaista kesälomareissua tehtiin loistavissa alkukesän säissä reissuja lähivesillä ja lähisaariin. Kesälomareissulle piti lähteä heti samana päivänä, kun loma alkoi. Vesisade valui hitaasti taivaalta ja koko maisema oli harmaa. Silti oli niin hyvä mieli ja vaikka tuulta ei ollut lainkaan ja mentiin moottorilla, niin ei tullut mieleenkään siirtää lähtöä seuraavalle päivälle. Kesälomareissun aikana purjehdittiin mukavia päiväreissuja Ännän ja Navigaatioseuran tukikohdista toisiin. Paljon mukavia paikkoja tuli nähtyä ja iloisia ihmisiä tavattua. Matkaa koitettiin taittaa niin paljon purjeilla kuin vain mahdollista. Mihinkään ei ollut kiirettä. Lomareissun säät olivat ensimmäisen päivän ja viimeisen päivän vesisateita lukuunottamatta loistavat. Välillä tuuli tyyntyi kokonaan ja livuskeltiin moottorilla eteenpäin. Rentoa menoa.

Vaikka kesälomareissu kesti 3 viikkoa, tuntui, että paikkoja riitti nähtäväksi ja kaikkea ei keritty vielä ensimmäsellä reissulla näkemään. Retki Tampereelta Virroille monien pysähdyksien kanssa oli yhteensä noin 165 nM. Koko kesän aikana muutkin reissut mukaan lukien matkaa tuli tehtyä noin 350 nM.

Vene nostettiin 6.10. 10 asteen lämpötilassa pilvisessä säässä. Kausi 2013 oli ohi.

Kauden tunnelmia

veneenlasku

kalliokiipeily

purjevene

tampereenkylpyla

vaantynyt-windex

2,4mR purjevene

lepuuttajat

poijut

salaattia

koysi

veneet-laiturissa

grilliherkkuja

kallio

rentoilua

siniset-hetket

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P7020562

P7061012

P7061055

P7071162

P7081222

 

Kauden 2013 yhteenvetoa

Purjehdusta Näsijärvellä
Matka n.350 nM
Maksiminopeus 6,8 kts