Kesäloma on alkanut

Kesäloma alkoi perjantaina ja suunniteltu kesäloman purjehdusreissu piti alkaa heti töiden jälkeen. Viikon kovasta aikataulusta johtuen reissun lähtöä jouduttiin siirtämään lauantaille, jotta kaikki hommat saataisiin edes jonkinlaisella inhimillisellä ajalla tehtyä. Suunnittelua, pakkailua, veneen varustelua ja fiksailuja. Ei meinannut tunnit riittää viikossa kaikkeen mutta eilen iltapäivällä päästiin sitten vihdoin matkaan.Enpä kerinnyt postaamaan viime viikolla edes juhannuskuvia, vaikka sitä vietettiinkin ihan loistavassa säässä. Laitan ehkä myöhemmin tunnelmia juhannukselta. Nyt kuvat ovat valitettavasti kotona ja me jo täällä pitkällä menossa.

Kesälomareissun suunnitelmana on purjehtia kolmen viikon aikana Tampereelta Virroille ja takaisin ja pysähtyä sopivissa paikoissa katselemaan maisemia, saunomaan, uimaan, grillailemaan ja katselemaan Suomen hienoja maisemia. Heinäkuun puolivälissä on Sappisalo runt kilpailu Tarjannevedellä, johon koitamme ajoittaa retkeä mutta hyvin löyhästi. Eli pakolla ei kisaan osallistuta ja jos osallistutaan niin hyvin leikkimielisesti, sillä vene painaa tällä hetkellä kaikkine reissutavaroineen ihan hirveästi ja kunnon kisavauhteja siitä tuskin saa irti, jos muutenkaan.

Matkanvarrelle osuu ainakin Ruovesi, Vilppula ja Kuru sekä valtava määrä veneily- ja navigaatioseurojen hienoja tukikohtia saunamökkeineen. Suunnitellut aikataulut ovat varsin löyhiä ja hyvinkin suuntaa-antavia. Tarkoituksena on kuitenkin rentoilla ja mennä tuulten mukana ihanassa lomatunnelmassa.

Nyt ollaan oltu kolme päivää reissussa ja säät ovat olleet melkoisen vaihtelevia. Tuulta ei oikein ole ollut nimeksikään ja välillä on satanut paljonkin ja sitten kohta pian taas paistanut. Loman ensimmäinen päivä eli lauantai oli kuitenkin melkoisen ankean harmaa. On se kumma, kun viikolla on niin hyvää säätä ja aurinkoa ja lämmintä ja heti, kun viikonloppu ja loma alkaa niin aurinko häipyy pilviverhon taakse ja taivaalta alkaa tippua sadepisaroita. Toivottavasti lomasää alkaa tästä hieman parantua. Tässä tunnelmia ensimmäiseltä lomapäivältä. Latailen lisää kuvia jahka saan koneen sähköön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHyttysverkkoluukun suunnittelua jo hyvissä ajoin etukäteen. Itikoiden ininää ei meillä kuunnella. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERANäkemiin Tampere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ankeeta säätä saunalautoilla. Tampereella on kuulemma pian jo kolmisenkymmentä saunalauttaa. Hauskan näköisiä vekottimia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hieman suuremmalla paatilla rantauduttu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pysähdyttiin Pimeesalmeen tyhjentämään pilssi. SIellä alkoi sataa oikein kunnolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sateella oli terassit tyhjillään

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesäloman alottajaisiksi olutta ja makkaraperunat. Muistelin, että vuonna 1996 oon viimeksi syönyt Hervannan grillillä makkaraperunat. Ehkä seuraavaan kertaan menee taas ainakin se 15 vuotta, mutta maistui kyllä molemmille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matka jatkui sateessa kohti Säynässaarta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sateesta huolimatta tuulta ei ollut yhtään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välillä sade lakkasi…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… kunnes päätti taas jatkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaunis usva nousi veden päälle

Vaikka loma alkoikin niin piti kuitenkin pikkusen tehdä vielä töitä.

Kommentit 4

Kirjoittajan tiedot

 1. Antti Laine

  Teillä alkoi näköjään loma samaan aikaan. Meilläkin helteet loppuivat juuri sopivasti viikonlopuksi ja saatiin loman kunniaksi kaivaa pipot esiin! Sateelta ollaan vielä toistaiseksi vältytty merellä, mutta tuulet olleet pääosin vastaisia. Suotuisia tuulia lomapurjehdukselle!

  p.s. upeita nuo sadekuvat!

  • On se kyllä kumma, kun olisi auringolle ja mukaville tuulille tarvetta niin sitten sataa ja on tyyntä. Ehkä se kuitenkin tässä loman aikana vielä kerkeää muuttua. Toivottavasti tekin saatte pipot heitettyä nurkkaan ja lippalakit päähän auringon häikäsyä estämään. Mukavia tuulia myös teille sinne!

 2. Elli-Jasmiini

  OIkein ihanaa lomaa. Toivottavasti aurinko paistaa ja tuulta on sopivissa paikoissa. Viekää rakkaita terveisiä Ruovedelle, Virroille ja joka paikkaan. Pääsettekö VIlppulaan ihan tappiin asti? Miten muistan, että siellä oli se kirkon laituri aikanaan jonne päästiin, mutta ei pidemmälle matalien johtojen vuoksi. 🙂

  • Kiitos paljon. Vaikka ei aurinko niin paistelisikaan niin kyllähän tämä kovin rentoa puuhaa on. Ja aika hienosti ollaan päästy menemään purjeilla eikä ole tarvinnut moottorilla pärryytellä. Eikä tässä vielä ole tuohon mieheenkään kyllästynyt vaikka 24/7 ollaan ahtaissa tiloissa. Tarkoitus olisi mennä Vilppulaan. Ihmeteltiin kyllä, että johonkin Mäkitalon rantaan pitäisi ilmeisesti päästä veneellä mutta väylä näytti olevan jossain kohdin vain 1 m syvä, joten tuo Vilppulaan meno on meille vielä suuri mysteeri. Suunnitelmissa se kuitenkin on 🙂 Perille asti ei kuitenkaan päästä, kun juurikin sähköjohdot taisivat olla niin matalalla.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?