Kirjeenvaihtajamme raportoi venemessuilta

Eilen vihdoin päästiin mekin venemessuille haahuilemaan. Meinasi koko reissu unohtua, sillä kumpikaan meistä ei edellisiltana muistanut, että aamulla piti yhdeksältä olla keskustorilla hyppäämässä bussikyytiin. Onneksi reissusta oli tullut sanottua kavereille, jotka sitten ystävällisesti muistuttivat matkasta. Olis saattanut hieman olla harmistunutta porukkaa täällä suunnalla, jos retki olis mennyt ohi suun.

Aika messuilla hurahtaa kuin siivillä. Vaikka olimme siellä monta tuntia niin kerkesimme juuri kiertämään purjeveneet ja purjehdustarvikkeet ja sekä yläkerran kaupat. Moottorivenepuolelle emme päässeet lainkaan. Käväsimme myös kuuntelemassa ohjelmalavalla tarinaa Atlantin ylittämisestä ARC:issa. Mielenkiintoisia juttuja ja oma kuume ylitykseen ei hellittänyt lainkaan.

Purjeveneitä messuilla ei ollut kovin paljoa, mutta mielestäni viime vuonna ei ollut senkään vertaa. Ja aikaa ei paljon enempää olisi ollutkaan eli kerkesimme kiertämään ihan mukavasti ne mitä halusimmekin. Mukavahan se on kurkkia sisään hienoihin paatteihin. Ostoksia ei tullut loppujen lopuksi tehtyä vaikka haahuilimme GoPro:n osastolla melkoisen tovin. Etsiskelimme lisäksi hyvää valonheitintä veneeseemme mutta mitään potentiaalista ei tullut vastaan. Aegir katseli myös LED-valaisimia veneeseen ja saikin hyviä vinkkejä ja ideoita, miten omat lamput saadaan vaihdettua vähäenergisempiin. Lisäksi päätimme hankkia ensi kesäksi veneelle uisteluvehkeet. Jos vaikka jotain ahvenia saisi tai vaikka kuhaa. Oi, se oliskin herkkua.

Mitään varsin erityistä ja uutta emme omasta mielestämme nähneet. Potskeja kyllä oli varmasti jokaiseen makuun ja tarpeeseen mutta mitään maatamullistavaa ei tullut vastaan. Tosin aikaisemmin emme olleet livenä nähneet tuota kokoontaittuvaan ruoria, joka näytti varsin näppärältä tilansäästäjältä. Messupäivä oli oikein mukava, joten ensi vuonna taas.

Uusi veneilykausi on täten avattu. Kesää odotellessa!

Alla tunnelmiamme messuilta.

messuhalli

ruori

ruori2

vinssi

X-yachts

uistimia

peramoottoreita

koottava-laiva

keittioliinoja

speed-telegraph

oljylamput

tervanarut

pannunalusta

pullot

roikkuvat-lyhdyt

Kirjoittajan tiedot

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?