Kuntoutuminen käynnissä ja kenkäostoksia

Leikkauksen jäljiltä alkaa jalka olla siinä kunnossa, että pääsee jo vähän kävelemään ja nyt voi hieman istua jo koneellakin. Ulkona alkaa kevät jo puskee kovaa vauhtia ja Tammerkosken ympäriltä alkaa jäät pikkuhiljaa sulaa. Tosi loistava juttu. Enää pari kuukautta veneen laskuun ja kohta on kovasti jo tohistava veneen keväthuollon kanssa.

Meidän olis tarkoitus laittaa nyt viime kesältä jääneet sähköt kuntoon. Tai sähköt ovat oikeastaan ihan ok mutta katkaisinpaneeli pitäisi laittaa kajuuttaan, jotta johtoja ei tarvi aina kaivella yhdestä säilytysluukusta. Olis tyylikkäämmän näköistä ja johdot sais siistittyä. Toisena sähköihin liittyen on lamppujen vaihtaminen LED-valaisimiin. Meillä kun ei ole maasähköä, niin ollaan ihan akkujen varassa. Kuluttaisi sitten valojenkin käyttämänyn hieman vähemmän.

Toisena kohteena on spinnun köysistön uusiminen. Emme viime kesänä vetäneet sitä kertaakaan ylös ja yhtenä syynä oli vanha köysi, jonka kestävyydestä ei ole tietoja. Köysi on ollut siististi kiedottuna maston ympärille mutta epäilen sen olleen siinä jo vuosia. Sen pintaan on kerääntynyt sammalta ja se näyttää muutenkin siltä, ettei sitä ole käytetty vuosiin. Nyt pitäisi vielä keksiä, miten saadaan fiksuimmin mitattua tarvittava köyden pituus ja keksittyäm, miten vanhan köyden helpoiten vaihtaisi uuteen. En tiedä tarviiko tehdä niin, että kiinnittää uuden köyden vanhan päähän ja vetää sitten vanhan pois. Onko kellään hyviä neuvoja tuohon? Itse en ole koskaan vaihtanut.

Meillä kävi syksyllä vielä öljynsuodattimen kanssa niin, ettemme saaneet sitä millään irti moottorista. Yhtenä ensimmäisistä kunnostusprojekteista on koittaa löytää joku työkalu millä saisi siitä niin hyvän otteen, että sen saisi käännettyä auki. Vaikka irroitimme syksyllä moottorin hihnankin ja saimme hieman lisää tilaa päästä käsiksi suorattimeen ja koitimme tunkea käsiämme ja käännellä ja väännellä ja paukutella suodatinta irti, ei se liikahtanutkaan. Meinattiin jo vasaroida siihen kylkeen reikä, jotta sitä saisi käännettyä vaikka jonkun työkalun avulla paremmin niin mutta ei vielä sentään tehty sitä. Jos mikään ei auta niin luulen että se on sitten viimeinen keino kokeilla. En tajua, miten se on käännetty niin tiukalle!

Haaveilin tuossa vielä mukavista kengistä veneelle ja löysin tosi kivat ja edulliset loaferit Nelly.comista. Maksavat alle 25 euroo! En taida vielä uskaltaa tilata mutta heti, kun jalkaan voi pistää tuollaista kenkää niin palaan tilauksen pariin. Aika kivat!

 

 

Kommentit 6

Kirjoittajan tiedot

 1. Meillä oli pienehkö aurinkopaneeli sprayhoodin päällä ja sillä kylmeni 24/7 jääkaappi. Suosittelen sitäkin!

  • Tuo kuullostaa kyllä niin loistavalta, että pitää tutkia asiaa enemmän. Mies oli erityisesti kiinnostunut tuosta. En olekkaan aatellut, että sitä voisi sprayhoodin päällä pitää. Miten te sen siihen olitte kiinnittäneet vai oliko irtomalli?

 2. Köyden pituus on suurin piirtein maston pituus x 2 + puoli kertaa veneen pituus, kertoi aamukahvilla mieheni tänä aamuna. Jää jo pari metria ylimääräistä, mutta ei haittaa.

  • Voi tulipas hyvälle mielelle tästä kommentistas UllaO. Ihmiset on niin ihania, kun ne auttelee tälläin. Kiitos paljon tästä tiedosta!

 3. Ledit on ihan ehdoton juttu. Meillä väheni viimeisessä veneessämme (jota nyt siis ei enää meillä ole) sähkönkulutus huomattavasti, kun vaihdettiin kaikki lamput. Valon sävykin on miellyttävämpi ledeissä, joten suosittelen.

  Spinnufallin vaihto onnistuu juuri niin kuin kuvasit, eli uusi vanhaan kiinni jne. Sekin on kerran tehty. Mutta tosiaan kannattaa huomioida riittävä köyden pituus. Joskus meillä jossain kohtaa – en enää muista mikä köysi oli kyseessä – kävi niin, että köysi oli aavistuksen liian lyhyt ja se jos mikä jurppii!!

  Pikaista paranemista sinulle!

  • Kiitos! Kyllä tässä jo pikkuhiljaa alkaa elämä voittamaan.
   Täytyy tosiaan olla tarkkat tuossa spinnufallin mittaamisessa. Voin kuvitella harmituksen jos jää lyhyeksi! Ensi kesänä olis tarkotus ajella venellä huomattavasti pitempi reissu, eli LED:eistä olis ehdottomasti hyötyä. Aurinkopaneelikin olis kiva mutta ehkä johonkin toiseen veneeseen.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?