Loppukesäloman puuhia

Tässä on ollut hieman blogipäivitys katkolla, kun terveys brakailee. Samantien, kun kesäloma loppui, niin selvisi, että joudun leikkaukseen. Leikkaus oli kuukausi sitten ja nyt olen tässä pikkuhiljaa pääsemässä takaisin normaaliin päivärytmiin. Kaikki hyvin, ei mitään kovin vakavaa.

Aattelin laitella teille vielä loppuloman kuvia ja muita kesätunnelmia nytkun pystyy taas istumaan tietokoneella. Sattuneesta syystä veneily on jäänyt nyt vähemmälle ja loman jälkeisiä kuvia ei ole.

Tässä on kesäisiä muistoja Vehkalinnan luonnosta. Aivan ihana paikka Ruoveden ja Virtojen välillä. Joku aika sitten kylläkin kuulin, että rakennus oli asetettu käyttökieltoon romahtamisvaaran takia. Harmillista, että noin kaunis rakennus on pääsyt niin huonoon kuntoon. Vehkalinnassa tuli vietettyä useampi päivä. Säät olivat aivan mahtavat. Varsin kesäinen maalaistunnelma.

Lähellä Vehkalinnaa on Pohjaslahden kylä. Kylällä on yksi kauppa, pubi ja pieni käsityöpuoti, joka on pari päivää viikossa auki. Kyllähän sitä piti pitsoille lähteä. Vajasta löydettiin pari fillaria ja eikun matkaan. Polvet etuhampaita potkien kelattiin pitkin maantietä. Oli hieman haastavaa, kun satulat oli viritetty ihan ala-asentoon ja toinen pyörä oli vielä lasten kokoa. Ainakin ohiajavat autot sai hyvät naurut matkan varrella.

P7101288

P7101294Tää oli vielä se suurempi pyörä

P7101297

P7111301

P7111305

Karhunputki näytti kauniilta auringonpaisteessa ja se oli selvästi pikkuelukoiden suosiossa. Kärpäset, paarmat ja kimalaiset lekottelivat rauhassa kukinnoilla. Läheltä katsottuna siitä sai mielenkiintoisia kuvia.

Wikipedia osasi kertoa, että karhunputki on itseasiassa oikein hyödyllinen kasvi. Karhunputkea on käytetty värjäämiseen ja sen juurta lääkkeenä sekä nälänhädän aikana ravinnon lähteenä. Sitä on käytetty myös rohdoskasvina ja sillä voidaan hoitaa ruuansulatus- ja virtsatievaivoja, sitä voi käyttää höyryhengitykseen ja myös ihon desinfiointiin. Onpas se varsin terveellinen ja ainakin minulle ihan uutta tietoa. Itse en siihen kuvausretkelläni uskaltanut edes koskea, kun en tiennyt oliko se ukonputki vai joku harmittomampi. Jatkossa osaan!

P7111312

P7111319

P7111324

P7111325

P7111326

P7111329

P7111331

 

P7111337

P7111343

P7111348

P7111345

P7111327

P7111414

Orava kipitteli pitkin puita ja hyppelehti iloisesti oksalle. Jäi sitten ihmettelemään minun puuhaani kun räpsin siitä muutaman kuvan. Sitten taas jatkoi matkaansa seuraavalle oksalle.

P7111443

P7111453

Jättiläisen kokoisia, tai ainakin nyrkin kokoisia, sammakoita vilisi varsinkin öisin. Tämä kaveri kyyhötteli polun vieressä kaikessa rauhassa, kun keräilin mansikoita heinänkorteen.

P7111454
Makeita metsämansikoita oli ihan hirveesti joka paikassa, teiden varsilla, polkujen vieressä ja ojien pohjalla. Muistan kuinka lapsuudessa oli hirveästi metsämansikoita ja niitä kerättiin timoteihin mutta vuosiin niitä ei ole tuntunut osuvan omalle reitille. Ehkä tämä vaan kertoo siitä, että kesät on tullut vietettyä liiaksi kaupungissa tai jossain reissunpäällä ulkomailla.

 

Kommentit 5

Kirjoittajan tiedot

 1. Merenneito

  Ihmettelinkin kun blogissasi on ollut niin hiljaista… kurja juttu tuo leikkaus ym 🙁 Pikaista toipumista sinne!

  Ihania noi luontokuvat!

 2. Tervehdyttävää toipumisaikaa sinulle.

  Voi ei, onko Vehkalinnassa käyttökielto… vai ymmärsinkö oikein rakennuksen?

  Sun kameran lähikuvaus ominaisuudet on IIIhanat!

  • Kiitos Viherrys! Kyllä vain Vehkun päärakennus on käyttökiellossa nimenomaan romahtamisvaaran takia. Minä kyllä kesällä kiipesin vielä sinne torniinkin 😀 Ei se nyt niin huteralta sillon tuntunut mutta ehkä joku tietää paremmin.
   Nyt kuule vaan joulupukille toiveita uudesta kamerasta! Mää oon kyllä vähän liiankin paljon ottanut noita lähikuvia. Niissä vaan on jotain niin kiinnostavaa.

 3. Todella kauniita kuvia – mielenkiintoisesti kuvattuja yksityiskohtia. Pikaista toipumista sinne sinulle!!

  • Kiitos Pilvi, kyllä tässä jo ollaan paremman puolella ja mukava, kun pääsee liikkumaankin.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?