Miltä se oma vene näyttää?

Lähdimme tänään ensimmäistä kertaa katsomaan omaa venettämme. Kävimme katsomassa sitä jo ostopäätöstä tehtäessä mutta nyt hymy oli aika herkässä, kun kinosten takaa pilkisti se oma paatti. Saimme hyvät tikkaat oston yhteydessä, joten kiipesimme kannelle ihmettelemään, mitä tuli ostettua.

Vene näytti jotenkin isolta. Varmasti ihan sopivan kokoinen Näsijärvelle. Itselläni ei ole oikein kokemusta pinnaohjattavasta veneestä, joten totuttelemista varmasti on hieman siihen. Yhtenä toiveenamme veneen suhteen oli rullagenoa ja olimme edelleen tosi tyytyväisiä, että Orvokissa sellainen löytyy.

Vene kaipaa talven jälkeen hieman rassausta, puunausta ja kuunausta. Pohja on ajatuksena hioa ja vanha myrkkymaali poistaa. Tilalle laitetaan epoksimaali ja toivotaan kovasti, ettei levät ja muut pikkueliöt kiinnity pohjaan liian tiukkaan syksyä varten. Saimme hyviä neuvoja siitä, että tämä ei pitäisi olla kovin paha ongelma Näsijärvellä. Käytäntö tietysti jää sitten nähtäväksi syksylle.

Jo ostaessa mietittiin, että veneen valaistus voitaisiin vaihtaa LED-valoihin. Säästettäisiin hieman energiaa, kun maasähköliitäntää ei ole. Lisäksi sisälle voitaisiin vetää hieman enemmän lamppuja. Suomen kesäyöt ovat onneksi ihanan valoisia, joten näillä ei varmasti ole hirveän kiire.

Sisältä vene on mielestämme oikein siistissä kunnossa. Varmasti, kun saadaan vene vesille ja omaan laituripaikkaan niin tarpeita voi alkaa herätä. Sisustamista voi sitten miettiä sen mukaan, miten paljon veneellä keritään viettämään aikaa.

Vene näytti edelleen hyvältä kauniissa keväisessä auringonpaisteessa ja tunne siitä, että ollaan tehty hyvät kaupat ja saatu meille sopiva ja mieluisa vene, jäi kyllä päällimmäiseksi. Kunpa jäät sulaisivat nyt nopeasti, että päästään nostamaan purjeet! Harmillisesti ei tullut napattua kameraa mukaan, joten yhtään venekuvaa ei ole saatavilla.

Kirjoittajan tiedot

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?