Naisten veneilyä ja meripelastusta

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Täällä ollaan Näsijärven/Tampereen alueella kovasti koitettu saada naisveneilyporukkaa kasaan ja muutaman kerran jo viime vuoden puolella pienen naisporukan kanssa tavattiinkin. Tämän kevään aikana on mietitty muutaman naisen kanssa uudestaan puuhastelua ja nyt saimmekin kutsun mennä tutustumaan Pirkanmaan Meripelastusyhdistyksen toimintaan.

P5317509 P5317523 P5317526 P5317537 P5317540

Ilta olikin tosi mukava. On tosi kiva tutustua ihmisiin ja vielä mukavampaa on tutustua energisiin naisiin, jotka ovat kiinnostuneita veneilystä ja purjehduksesta.

Illan alkuun kuultiin Meripalastusyhdistyksen toiminnasta ja tutustuttiin Meripelastuksen kalustoon. Toiminta on kyllä mahtavaa vapaaehtoisten ihmisten työtä, jolla on niin konkreettinen apu monille ihmisille. Yhdistyksen kalusto oli vaikuttavan näköistä ja ei voi kuin tuumata hyvää koko toiminnasta, jos itse joskus on merihädässä.

P5317519

Treeninukke näytti aika hurjalta. Joskus se saattaa tulla vastaan vesillä, jos Meripelastajat ovat lähistöllä harjoittelemassa.

P5317514 P5317531 P5317532

Ensimmäistä kertaa ymmärsin, mistä sanonta ”Tulee vettä ku Esterin perseestä” on saanut alkunsa. Palopumppuhan olikin nimeltään Esteri.

Naisporukalla jäätiin vielä kierroksen jälkeen höpöttelemään. Taas kerran huomasin, että monet naiset ovat kiinnostuneita kouluttamaan itseään veneilyyn ja purjehdukseen. Mielestäni onkin tosi tärkeää, että veneessä on useampi osaaja hätätilanteitakin silmällä pitäen. Turhan paljon on kuultu tarinoita siitä, miten venessä ollut nainen ei ole hätätilanteen tullessa osannut toimia, kun kippari on pudonnut veteen ja taitoja ei ole.

P5317511

Monet naiset haluaisivat kouluttautua veneilyyn rauhassa ilman omaa miestään tai muitakaan miehiä, ihan vain naisporukassa. Diesel-moottorikurssi, spinnukurssi, MOB-kurssi, laiturimanööverit, veneilykokkailut yms. olisi mukava treenata muiden naisten kanssa ja samalla kysellä kysymyksiä veneilystä laidasta laitaan. Omasta mielestä joskus vähän typeriäkin kysymyksiä, mitä eivät kaikki ehkä miehiä vilisevässä porukassa viitsi ääneen lausua.

Mitäs tuumaatte? Lähtisittekö naisille suunnatuille veneilykursseille tai suosittelisitteko vaimoillenne?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentit 8

Kirjoittajan tiedot

 1. Moi,
  itse olen lähtenyt purjehduksessa nollasta liikkeelle. Kurssit (saaristo- ja rannikkonavigointi, diesel, purjehdus, Meriturvan veneilijän pelastautuminen, maisemanavigointi) olen käynyt sekakursseilla. Näen raon vain naisille suunnatuille kursseille ja ainakin Kesäpurje järjestää vain naisille suunnattuja purjehduskursseja.

  Itse olen ottanut asenteen, että kysyn kaikkea mikä askarruttaa. Sama se, millaista mies/naisporukkaa ympärillä on. Olen kuitenkin vain itselleni vastuussa oppimisestani enkä anna mahdollisten tuhahdusten tai sivumulkoilun olla esteenä sille, että osaan toimia niin peruspurjehduksilla kuin myös hätätilanteessa.

  Meidän veneilykokemuksia voi lukea blogistamme: http://keulakulma.blogspot.fi/

  • Hyvä asenne Iida! Kyllä se oppiminen itsestä lähtee. Tietysti kiva naisporukalla mennä mutta eipä miestenkään pidä antaa häiritä omaa harrastusta. 🙂
   Pitääpä käydä kurkkaamassa teidän blogianne!

 2. Heh, kiitos kun kerroit, mistä tuo sanonta tulee – minäkään en sitä tiennyt entuudestaan :)). Näytti kiinnostavalta ja aina noista vierailuista jää jotain hyödyllistä itselle mieleen ja opiksi!

  • Oli kyllä oikein kiva ilta! Kuulemma joku siipiratasaluskin on aikoinaan ollut nimeltään Esteri ja sanonta on voinut tulla siitäkin. Jokatapauksessa eipä ole tullut aikaisemmin eteen tuokaan.

 3. Merenneito

  Teillä oli varmasti mielenkiintoinen päivä 🙂 Oletteko muuten naispurjehtijat – Sailing ladies ry (NAPS) Tampereen osastoa, vai muuten vaan toisenne löytäneet naisporukka? NAPSilaisilla taitaa olla ainakin täällä Turun-Seudulla aika aktiivista toimintaa.

  Naisten kurssit ovat aivan loistava idea! Vaikka itselleni ei olekaan niin väliä on kurssi seka vai pelkästään naisten, niin ymmärrän että joillekin sillä on iso merkitys. Raision työväenopisto vastasi toissatalvena kysyntään ja tarjosi pelkästään naisille suunnattua diesel-kurssia. Olin jo ilmoittautunutkin, mutta oikea käteni oli juuri sopivasti kipsauksessa tuona ajankohtana, joten jäi nyt käymättä. Mutta siis esim. työväenopisto voisi olla hyvä kumppani joidenkin kurssien järjestämisessä ja se laskisi todennäköisesti osallistujien kustannuksiakin.

  • Osa porukasta kuului Napsiin mutta mukana oli myös muuten vain veneilystä ja purjehduksesta kiinnostuneita naisia. Kiva niin! Napsin kautta tätä on nyt koitettu aloitella toimintaa täälläkin suunnalla. Turussahan onkin tosi aktiivinen porukka jo kouluttautumaan ja muutenkin puuhaamaan yhdessä. Olen Napsin kautta koittanut löytää Näsijärven alueelta muitakin purjehduksesta kiinnostuneita naisia ja toimintaa koitetaan tosiaan nyt lisätä myös täällä, joten kaikki innokkaat mukaan vaan taidoista riippumatta. Aina mukava verkostoitua.
   Minäkin olen kurssit käynyt miesvoittoisessa porukassa ja ei ole haitannut, kivaa miesten kanssa on puuhailla, mutta koko ajan huomaan enemmän sitä, että naiset haluaisivat omaan tahtiin opetella asioita ja vielä tuntevat olonsa varmemmaksi naisporukassa. Kiva, jos niillä saataisiin enemmän naisia innostumaan lajista. Täähän on niin kivaa!

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?