Näsijärven jäätilanne 6.4.2013

Kävimme eilen katsomassa Jänissaaressa venettä ja tietysti samalla tutkailemassa jäätilannetta. Päivä oli ihan mahtava. Aurinko porotteli täydeltä terältä ja porukkaa käppäili Siilinkarin ympärillä kymmenittäin. Ihana ilma olla ulkona.

Jänissaaressa jäätilanne näytti myös vielä kovin kestävältä. Ihan uskomatonta, että kuukauden päästä jäät pitäis olla poissa ja veneet jo valmiina vesille laskuun! Veneiden yhteislasku on tänä vuonna 9.5. ja 10.5. Siis ihan kuukauden päästä. Nyt saaressa oli vielä tosi rauhallista. Näki siellä jäljistä, että veneillä oli käyty mutta vielä ei ole kevätkunnostuksia aloittanut kukaan. Kohta täytyy ainakin meidän veneellä aloittaa hommat.

varjo

Vene on talvehtinut meidän mielestämme tosi hyvin. Ollaan käyty siellä muutama kerta mutta pressu on pysynyt tosi hienosti veneen päällä. Ei ole kerännyt oikeestaan yhtään lunta ja sille ei ole talven aikana tarvinnut tehdä mitään. Nyt ihmeteltiin kuitenkin, että moottorista oli freeze plugi tippunut vaikka moottori onkin syksyllä täytetty glykolivedellä. Jotenkin epäilemme ettei jäätymisellä ole mitään tekemistä tuon plugin tippumisen kanssa. Meillä tuo plugi oli ihan tasainen eikä kuppimainen ja ihmeteltiin, miten se ylipäätään on voinut pysyä tuossa moottorin kyljessä. Moottorin alla on ollut pitkin viime kesää pikkuisen aina vettä ja ollaan ihmetelty moneen kertaa, mistä se oikein sinne tulee. Nyt suuri epäilymme on, että tuo freeze plug on ollut huonosti kiinni ja vuotanut hieman jäähdytysvettä ja nyt sitten jostain syystä pakkasilla päättänyt irrota kokonaan. Täytyy tutkia, miten se on ollut kiinni moottorissa. Näyttäisi kuitenkin siltä, että plugi on ihan ehjä.

veneet-talviteloilla

janissaari-huhtikuussa

Viime vuonna 2012 Näsijärvestä lähtivät jäät meidän lokikirjan mukaan vappuna. 1.5. on ollut Näsinselkä auki. En edes uskalla lähteä arvailemaan, mikä tämän vuoden tilanne on. Nyt tosiaan näyttää vielä siltä, ettei jäät lähde ollenkaan! Niin paljon siellä vielä näytti olevan.

Miltähän merellä näyttää kevään jäätilanne?

Kommentit 2

Kirjoittajan tiedot

    • Kiitos Ullao! Noita on ihan kiva seurata. Enpäs ole tuollaista virallista nähnyt Näsijärveltä. Ehkä täältä ei olekaan. Eilen jo saattoi säiden perusteella luulla, että kevät tulee mutta tänään tuli koko päivän lunta ainakin Tampereella. Ootellaan ootellaan.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?