Näsijärvi on avoinna

En kerinnytkään eilen käymään rannassa mutta tänään järvi oli jo aivan auki ja Näsijärvi oli sulana! Luulen, että se on ollut jo eilen avoinna, sillä sunnuntaina Siilinkarin pohjoispuolelta oli jo jäät lähteneet. Piti oikein kahteen kertaan katsoa, kun ei voinut olla ihan varma siitä oliko selkäauki vai näyttikö järvi vain siltä, että jäät olisi sulaneet. Olihan ne kuitenkin.

Tänään kuitenkin oli jo ensimmäiset kalastusveneet löytäneet oman paikkansa Naistenlahden satamasta ja järvi näytti ihan avoimelta. Viime vuonna jäät lähtivät juuri vappuna ja näyttää siltä, että näin oli myös tänäkin vuonna.

2013-05-02 20.13.51 2013-05-02 20.21.21 2013-05-02 20.21.47 2013-05-02 20.22.17

Nyt täytyykin odotella sitten vesien nousemista. Näyttää siltä että vesi on todella alhaalla ja Jänissaaren rannoilla paistavat vai kivet. Puolentoista viikon päästä on jo veneiden lasku ja jos vedet eivät tuosta nopeasti nouse, niin kyllä monet tulevat jäämään pohjasta kiinni laskupaikalle. Syksyllä oli jo sen verran matalaa, että yksi vene ei päässyt rantaan asti vaan se jäi kiinni pohjaan muutamia metrejä rannasta ja se piti kurottaa nosturilla pitkältä.

Vedet nousevat muuten tosi nopeasti. Ympäristö.fi:n verkkosivuston mukaan ennusteet kertovat, että toukokuun aikana vedet nousevat lähes 1 metrillä. Mistähän lie nuo vedet oikein kasaantuvat tuonne järveen? Tuota arviota ja vuosien keskiarvoja on muuten ihan kiva tulkita. Tuosta näkee hieman myös ennustetta sille, mahtuuko kesällä tiukoista kanavista ja sähkölinjojen alta.

Veneen kevätkunnostus on edessä! Pian päästään vesille.

 

Kommentit 6

Kirjoittajan tiedot

  • Kiitos kiitos. Tervetuloo veneilemään kunhan saadaan vähän lämpösempiä ilmoja.

 1. Hienoa! Kävin itsekin tänä aamuna katsomassa Naistenlahdessa, ja ei ollut tosiaan jäästä tietoakaan. Minkähänlainen vain mahtaa olla eteläisen rampin kunnostustöiden aikataulu; vanha laituri on tiessään, uusi tulee ties koska ja rampilla on kasa soraa ja betoniromua. Täytynee oma paatti, mottorivene kun on, laskea Merimarinan liepeillä olevalta rampilta jos jo ensi viikolla haluaa vesille.

  • Kyllä siellä juu jäät olivat tehneet tepposia ja tänään todettiin samaa että oli kyllä aika sorainen tuo eteläramppi. Siinä saattaa jäädä sutimaan kyllä pahimmassa tapauksessa. Muutamia moottoriveneitä siellä jo näytti kelluvan laiturissa, eli sinne vaan joukkoon. Merimarinan ramppi oli ihan ok kunnossa.

 2. Elli-Jasmiini

  No mutta, olipas ihania kuvia. En tiedätkö malta odotttaa kuvia ja postauksianne kesältä. Menettekö virroille asti? Ruovedelle? Muistot pulahtelee mieleen ihan kysymättä… 🙂 Me laskettiin vene juuri, ja tänään nostetaan masto. Helatorstaina hilpastaan Kipparin kanssa kahdestaan Tallinnaan ja ajateltiin purjehtia myös Naissaareen. Kylmä se vielä on, mutta tähän kun on hurahtanut, niin minkäs teet! Pistin pari kuvaa http://ladygrase.blogspot.fi/

  • Ei meinaa itsekään malttaa odottaa, että saadaan vene vesille. Nyt onkin jo kovasti suunniteltu kesän retkiä ja tavoitteena on kyllä käydä Virroilla asti. Pitää vielä selvittää omat kesälomat ja miten aikaa riittää.
   Tuolla oli jo ensimmäisiä veneitä näkyvissä vesillä. Merellä varmasti on jo tilanne pidemmällä kuin täällä sisämaassa. Tallinnan reissu kuullostaa tosi kivalta! Kerran on menty tuosta lahden yli ja mukava reissuhan se oli. Lämmintä vain kunnolla päälle!

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?