Orvokin ensimmäiset kisat

Koko viikko seurattiin intoa piukassa perjantain säätiedotuksia. Ilmoittauduimme nimittäin Minkki-Crewn yllyttämänä Kesäyön purjehduskilpailuun, jonka oli tarkoitus startata perjantaina 13. päivä kesäkuuta. Olisihan se pitänyt arvata, ettei tuollaisena päivänä hommat voi ihan putkeen mennä. Torstaina käytiin laittamassa venettä kuntoon ja testailtiin veneen vessan toimintaa. Vaikka siis vessa on kunnossa, osat uusittu ja kaikki varsin mallillaan, niin ei olla vielä koskaan käytetty sitä. Nyt kuitenkin tiedossa oli ainakin kuuden tunnin rupeama, joten pönttö piti testata, että se varmasti toimii. No toimihan se sitten oikein hyvin.

Orvokki saatiin mukavasti kotisatamasta siirrettyä Jänissaaren laituriin odottelemaan kisan alkua. Matkalla ihailimme H veneiden kisaa. Taisi olla jopa SM-versio. Hyvää tuulta piti jo siinä vaiheessa. Vene laituriin ja rannalle ihmettelemään ilmoittautumisseremonioita, jotka olivatkin varsin mielenkiintoiset kun paikalla ei näkynyt ketään kisahenkilökuntaan kuuluvaa. No nimet saatiin johonkin paperinkulmaan rustattua ja sitten vielä viimeiset kuulumisenvaihdot kanssakilpailijoiden kanssa ja veneelle valmistelemaan.

Pällistelimme siinä varsin synkkiä pohjoisesta saapuvia pilviä rannassa ja sitten päästiinkin pitämään varsin napakkaa sadetta puolta tuntia ennen kisan alkua.

2014-06-13-14

Tässä vaiheessa tuuli ei vielä ollut mitenkään paha.

Mietittiin siinä vielä, että lähdetäänkö siihen keliin lainkaan painamaan vastatuuleen ja sateeseen mutta kisainto sitten kuitenkin voitti ja aloimme valmistaa venettä lähtöön. Samaan aikaan tuuli alkoi nousta varsin kovaksi ja kapun mieleen iski samaan aikaan ahdistus siitä, miten päästäis pois laiturista perä edellä suoraan vastatuuleen. Ei ole nimittäin Orvokin peruuttaminen meidän moottorilla kovaan vastatuuleen mikään helppo juttu. Tai siis ei se sinänsä vaikeeta ole mutta, kun moottorissa ei riitä millään jerkku laittamaan venettä liikkeelle.

tuuli

Tuulet Siilinkarilla 13.6.2014. Kisa alkoi klo 18.30 eli samaan aikaan, kun tuulet pompsahtivat.

Ensimmäinen lähtömerkki annettiin 5 minuuttia ennen kisan alkua ja meillä oli siinä vaiheessa jo täys työ ja tuska koittaa kiskoa venettä poijulle. Tuuli painoi vastaan minkä jaksoi ja puhurit puskivat Orvokkia takaisin laituriin ja vaikka miten koitettiin vetää, niin ei saatu venettä irrotettua. Yhdellä toisella veneellä oli siinä sama ongelma, tosin hieman helpompi, kun keula osoitti kohti tuulta ja se saatiinkin sitten moottoriveneellä vedettyä pienen tuskistelun jälkeen lähtölinjalle. Siinä vaiheessa muut olivatkin jo startanneet. Jee. Me oltiin vielä lähtökuopissa. Saatiin sitten moottorivene avuksi ja koitettiin sitten vielä moottoriveneellä kiskoa Orvokkikin pois laiturista ja muiden veneiden välistä mutta tunnin ahertamisen jälkeen miehistö oli ihan valmis luovuttamaan ja toteamaan, että tänään ei ollut meidän päivä. Ekat kisat ja Orvokki DNS. Jäätiin laituriin.Miehistölle/naisistolle kiitos reissusta, joka jäi heittämättä. Valitettavasti kuvia ei ole, kun oli hieman tilanne koko ajan päällä.

Minkki-crewllehan piti tietysti ilmoittaa pienestä vastoinkäymisestä mutta pienen puhelinsoiton jälkeen huomattiin, että ei se ollut heidänkään päivänsä. Heidän tarina löytyy Minkin blogista. Minkki pääsi sentään matkaan mutta lopputulos ei heilläkään ollut kummoinen. Orvokki siis pakettiin ja kyyti kotisatamaan, josta löytyikin Minkki-crew meidän paikalta suljettujen porttien takaa. Päästettiin Minkin miehistö/naisisto vapaaksi vaihtamaan vaatteita kuiviin ja mentiin loppuillaksi koko porukalla vaihtamaan tarinoita pizzan ääreen. Kaikki taidettiin olla ihan tyytyväisiä, ettei sitten loppuviimeksi päästykään kisaamaan. Sää oli kurja ja matkasta ei varmasti olisi tullut mikään miellyttävä Kesäyön retki.

Sunnuntaina Orvokki käytiin sitten hakemassa takaisin kotiin. Tuulet olivat mitättömät mutta vesillä oli silti paljon porukkaa. Olihan aurinkoista ja muuten mukavaa. Ennen kaikkea H:t kisailivat radallansa ja ihmeteltiin niiden menoa siinä samalla, kun kelluteltiin hiljakseen kohti Naistenlahtea.

lippu

kisat2

h-kisat

kisat

h-fleetti

hinauksessa

koysi

langat

naistenlahti

nasinneula2

haulitorni

pylpyra

viirit

rentoilua

rulla

vene

vesilla

nasinneula

Kommentit 6

Kirjoittajan tiedot

 1. Merenneito

  Voi sentään, olisi ollut tietysti kiva, jos olisitte saaneet käyttää kaiken sen innon ja energian kisaamiseen, eikä ylimääräisistä vastoinkäymisistä selviytymiseen. Toisaalta yhdessä puuhastelua sekin oli ja illalla mukavaa yhdessäoloa pizzojen äärellä. Kuvat paljastavat selvästi, että pääsitte kuitenkin viikonloppuna herkuttelemaan kauniilla näkymillä. Ei muuta kuin seuraaviin kisoihin!

  • Kiitos merenneito lohduttavista sanoista. Seuraavia kisoja odotellessa ja sitä ennen tietysti juhannuksen talvipurjehdus. Täällä Tampereen suunnalla on ollut hieman lumista tämä juhannusviikko.

 2. Ihanat kuvat! Joskus on parempi olla rannassa, vaikka purjehdus houkuttaakin…

  • Kylläpä se välillä niinkin on ja joskus käy niin, ettei pääse, vaikka haluaisikin 😉 Onneksi kesä on vasta alussa ja purjehduspäiviä tulee lisää!

 3. chieftain

  hienoja kuvia te ootte sunnuntailta saaneet 🙂 oliskohan meidän pitänyt olla tuolla H SM:ssä ennemmin kuin kesäyössä.. ne ainakin pääsivät ajamaan paremmissa keleissä 🙂

  • Juu kuvia tuli räpsittyä useita mutta osa vaan päätyi blogiin. Minkin miehistö vaan kisakuntoon ja keskiviikkotouhuumaan.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?