Ostosreissulla Helsingissä

Kävimme tänään Helsingissä ja kiertelin hieman kaupoilla katsastelemassa veneelle sopivia tarvikkeita. Ostoskasseihin kerääntyi kaikenlaista pientä. Helsingissä kevät tuntui olevan ihanan pitkällä. Aurinko paistoi lämpimästi ja terassit olivat täyttyneet ihmisistä.

Osuin sattumalta Erottajan Majakka nimiseen liikkeeseen Yrjönkadulla. Siellä oli kaikenlaista meriaiheista ja -henkistä tavaraa sisustukseen. Ostin sieltä yhden kivan ruotsalaisen Nääsgränsgartenin tyynyn veneelle ja saman merkkisen keittiöliinan. Lisäksi nappasin mukaan purjeveneaiheisia lautasliinoja.

Tykästyin myös hauskoihin signaalilippumukeihin mutta valitettavasti niitä oli vain kolme jäljellä, joten jouduin jättämään ne ostamatta. Samoja mukeja näytti onneksi olevan myynnissä myös Oceanspirit.fi:n verkkokaupassa ja siellä oli myös kokonainen astiasto samaan teemaan. Täytyykin tutkia tarkemmin. Vähän arveluttaa se, että mukit ovat posliinia. Muoviset toimisivat mukavammin veneellä.

Stokkalla kiertelemisen aikana löysin vielä sini-valkoisia Casa Stockmann keittiöliinoja, jotka sopivat myös teemaan. Stokkalta löysin myös kivoja pieniä rullalla olevia puuvillaisia lautasliinoja. Niitä pystyy pesemään koneessa niin paljon kuin haluaa ja ne pysyy aika hyvin kuosissaan. Otin yhden vaalean sinisen rullan kokeiluun. Aika kivoilta vaikuttaa.

Veneellä olis varmasti paljon mukavampi nukkua peitoilla ja tyynyillä kuin hikisissä makuupusseissa. Löysin Hemtexistä aika kivat merihenkiset pussilakanasetit ja tykkäsin näistä kun niissä oli jotain vähän muutakin kuin vaan sinistä ja valkoista.

Kuva: hemtex.fi

Siinä vielä oli pikkusen aikaa ennen junan lähtöä, joten kävelin Anttilaan. Sieltä löysin poistokorista kivat Annon sinivalkoraidalliset ja tähtikuviolliset merihenkiset tabletit. Sellaiset olikin ollut mielessäni jo jonkun aikaa, joten olin hyvin iloinen ne nähdessäni.

Kirjoittajan tiedot

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?