Purjehdussanoja muulle maailmalle

Muutama postaus sitten kerroin keväällä ilmestyvästä Suomalaisesta purjehdussanastosta. Kirjan kirjoittaja Sirke Lohtaja-Ahonen innostui jo Pilvin kirjoittamasta kommentista liittyen heidän itse käyttämäänsä sanaan siivetti. Tämä sana on nyt matkalla kansien sisään! Sirke mainitsikin tuon postauksen kommentissaan, että hän ottaa mielellään ehdotuksia vastaan myös sellaisista sanoista, mitä käytetään vaikka vain yhden veneporukan sisällä.

Sirke mainitsi, että hyviä purjehdustermejä ja myös näitä ihan oman veneporukan käyttämiä purjehdussanoja ja -termejä voi lähettää kirjan Facebook-sivulle. Ennen maaliskuun puoliväliä lähetetyt sanat kerkeävät vielä mukaan kirjaan eli hop hop kaikki kirjoittelemaan Sirkelle hyviä sanoja. Sehän olis loistavaa saada oma sana kirjaan mukaan.

Onkohan McBoat päässyt kirjaan? Meillä sitä käytetään kyllä ahkerasti nimenomaan purjeveneessä. Kun nälkä yllättää niin McBoat avaa luukun. 🙂 Sieltä saa tilattua sapuskaa niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Olen kyllä kuullut tuon sanan muuallakin käytössä, ettei ole pelkästään meidän termi mutta hauska joka tapauksessa.

Kommentit 4

Kirjoittajan tiedot

  1. Sirke Lohtaja-Ahonen

    Hehe, kuulostaa hauskalta ja osuvalta. Nappaan tämän heti mukaan. 🙂

  2. Sirke Lohtaja-Ahonen

    Kiitos taas uudesta sanasta! McBoatia ei ollut vielä kukaan kertonut. Olisiko sen määritelmä keittiö vai keittiöksi muuntunut kajuutta vai jokin ilmiö, joka liittyy ruuan saamiseen?

    • McBoat-termiä käytetään meidän veneessä oikeastaan ainoastaan silloin, kun ollaan liikkeellä. Kun nälkä yllättää, niin joku menee sisään veneeseen kaivamaan herkkuja ja valmistamaan evästä muille. Veneen luukusta voi sitten huudella ”tilauksia” sisälle veneeseen ja luukusta tulee sitten tilatut eväät kannelle. McBoat termi ei niinkään ole tuo keittiö tai pentteri vaan pikemminkin sillä kuvataan tuota luukusta tilaamista ja pikaeväiden saamista kannelle. Vähän niinkuin Mäkkärin drive-inniin ajelis ja tilais sapuskat luukusta ja sais eväät matkaan. 🙂 Selvensiköhän tuo nyt yhtään. En tiedä käyttääkö muut tuota termiä jossain muussa tilanteessa.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?