SAILventures loi nahkansa

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Kevät on sulatellut jo lumet pois veneiden ympäriltä ja päätin herätellä bloginkin pitkältä tauolta jälleen henkiin. Oikeastaan olikin jo vähän ikävä blogipuuhastelua. Samalla päätin puuhastella hieman ulkoasunkin kanssa ja nyt blogi näyttää siis tältä.

Orvokki on potkuria vailla vesillelaskuvalmiina ja suunnitelmissa on plumpsauttaa se kelluttelemaan viikon päästä. Vielä ei kovin montaa venettä satamassa näkynytkään vesillä mutta muutama innokas on ollut jo pitkään liikkeellä toppavaatteet niskassa. Ei kyllä sinänsä mikään ihme, sillä jäät lähtivät Näsijärvestä tänä vuonna tosi aikaisin jo 13.4. Melkein tuli kaikkien aikojen ennätys ja Näsinselkäkin oli tosi pitkälle jo auki mutta ei sitten ihan virallisten mittojen mukaan kuitenkaan. No mun mielestä tuo huhtikuun puoliväli tuntuu jotenkin melko järkyttävältä ajalta jäiden lähtöön. Pitäis kyllä taas tehostaa omia toimiaan tuon kasvihuoneilmiön hidastamiseksi. Olis kuitenkin kiva viettää kunnon talvia täällä Pohjolassa.

No nyt kuitenkin on Orvokkiakin puunattu ja kuunattu kesäkuntoon. Moottorista poistettiin glykolit viime viikonloppuna ja laitettiin se käyntiin. Ihan ensimmäisellä hurauksella se starttasi! Vanha rouva, vai herrakos se on, on kyllä hyvässä kunnossa eikä ole mitään ajatusta sitä vielä pistää vaihtoon.

Oon kyllä ihmetellyt, mitä sille on tässä muutaman vuoden aikana tapahtunut. Ensimmäisenä kesänä, kun vene hankittiin, jouduimme ilmaamaan moottoria joka kerta ennen kuin se startattiin. Tai no, vähän ehkä väärin sanottu, koska kyllä se sitten yhden päivän aikana aina starttas kun sen kerran ilmasi mutta seuraavana aamuna oli taas puuhaa. No nyt viime kesänä ilmaamista ei tarvinnut tehdä vaikka vene olis ollut pari viikkoakin satamassa ilman moottorin käyttöä. Joku reikä on kyllä tukkiutunut ihan itekseen.

Tampereella on aika myllerrys satamissa, kun tänne on rakenteilla rantatunneli ja meidänkin kotisatamassa Naistenlahdessa on tehty muutoksia. Meidänkin laiturikin oli kuulemma siirtynyt johonkin uuteen paikkaan ja joku jo valitteli, miten likaisena vene on, kun rekat ajavat hirveetä rallia ihan rannan tuntumassa. Pölly lentää! Viherrys onkin laitellut blogiinsa kuvia tuolta työmaalta ja satamasta.

Saas nähdä millainen veneilykesä tästä tulee. Joko kaikilla muilla on veneet vesillä?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentit 3

Kirjoittajan tiedot

  1. Hieno ulkoasu – vaikka oli kyllä jo edellinenkin :).
    Olen ehdottomasti samaa mieltä tuon talvikauden keston kanssa. On tietysti kivaa, kun kevät tulee aikaisin, mutta pistää se miettimään. Meilläkään ei taukoa ollut saaresta kuin kuukauden päivät – aika uskomatonta. Onnea vesillelaskuun, toivottavasti pysyy kalusto kunnossa ja miehistö on innokkaana aloittamaan uuden kauden!

    • Meinasi mennä Pilvi tämä sinuun kommentti ohi silmien, kun sivusto olikin julkaissut sen ilman mitään ilmoitusta. Meillä on masto vielä nostettavana mutta tällä viikolla pääsee vihdoin vesille! Viime vuoteen verrattuna kyllä nyt hieman jo aikaisemmin. Ihanaa!

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?