Tarvikkeiden hankintaa

Jäiden sulamista odotellessa olemme miettineet, mitä kaikkea veneelle pitäisi hankkia. Lista on tietysti niin pitkä kuin jaksaisi kirjoittaa mutta tänään teimme ensimmäisen varsinaisen ostosretken tarvikkeiden varalle.

Veneestä puuttui toinen akku, koska vanha akku oli tullut tiensä päähän, joten tärkeimpänä ostoslistalla oli uuden akun hankkiminen. Päätimme suunnata Biltemaan akkuja noutamaan ja ihastelemaan tuota miesten unelmakauppaa. Listalla oli myös turvallisuustarvikkeita, kuten sammutuspeitto, ensiapulaukku ja Mora-puukko. Tällaista päätyi mukaamme.

Aurinko paistoi ihanasti olohuoneeseen kuvia ottaessa. Ostimme myös huoltotarvikkeita. Korvatulpat ei kyllä ollut tähän tarkoitettuja. Toivottavasti niitä ei tarvita veneellä. Työhanskat lienevät tarpeen, kiillotustrasselia ja puhdistusliinoja. Veneen pohjasta täytyy hioa myrkkymaalit pois ja tarkoituksenamme on laittaa tilalle epoksimaali.

Heräteostona kärryyn tuli myös laiturimatto, johon voi pyyhkiä likaiset jalat veneeseen noustessa. Se näytti meidän molempien mielestä ihan teemaan sopivalta.

Löysimme myös kokontaittuvan vesikanisterin ja paluumatkalla kävimme vielä Ikeassa ja mukaan tarttui harja ja rikkakihveli.

Näillä varmasti päästään alkuun. Parin viikon päästä on veneen runkokatsastus ja kun lumet sulaa tarpeeksi, niin päästään pohjan huoltoon. Ennen katsastusta täytyisi vielä hankkia katsastustarvikkeita. Soihdut ja hätäraketit olivat menneet jo vanhaksi, joten ne täytyy vielä hankkia ja sammutin käyttää huollossa. Vesillelasku on suunniteltu puoleen väliin toukokuuta. Siihen ei ole enää pitkä aika ja jäätä näyttää Näsijärvellä olevan vielä vaikka kuinka!

Kirjoittajan tiedot

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?