Vastataan Liebster Blog -haasteeseen

Blogin päivityksessä ja muiden blogien seuraamisessa oli pieni tauko, joten oli kiva huomata tauon jälkeen, että Merenneito oli haastanut blogimme Liebster Blog -haasteeseen. Kiva, jos joku on jaksanut seurata meidän retkiämme ja juttujamme. Kiitos siitä! Tässä vastauksia haasteen kysymyksiin.

1. Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä:

Talvimaisemia Birgitanpolulta

Hyvä parisuhde ja yhdessä puuhastelu
Puhdas ja siisti koti on ehdottoman mukavaa. Siihen ei kyllästy koskaan.
Matkustaminen hyvässä seurassa
Purjehtiminen ja vesillä oleminen
Ihmisten yllättävä ystävällisyys ja pyyteettömyys saavat aina hyvälle tuulelle

2. Viisi asiaa, joita tarvitsen päivittäin:

Oon kyllä aika koukussa nettiin. Harvoin on päiviä etten surffailisi jotain asioita. Taitaakin olla mun suurin päivittäinen tarve.
Muut onkin sitten vaikeampia sillä en ole koukussa nautintoaineisiin kuten kahviin, mitä monet tarvitsevat ihan jatkuvasti. Salmiakkia rakastan mutta en sitäkään kyllä päivittäin tarvitse.
Enemmän ehkä minulla nuo tarpeet ovat kausiluonteisia. Välillä tarvitsen paljon sosiaalista kanssakäymistä ja välillä taas kaipaan täysin omaa rauhaa ja itsekseen oloa.
Ehkä yksi vois olla vaihteleva ruoka, todella harvoin tulee syötyä samaa ruokaa kaksi päivää peräkkäin ja pyrin tekemään ruokaa vain sen berran että siitä riittää yhdelle ruoalle.
Jonkin sortin liikunta tekee kyllä myös hyvää

3. Viisi kirjaa, joita suosittelen muille:

Mää tykkään lukea melko kevyttä kirjallisuutta mutta yksi kiinnostava tietokirja on ollut Malcolm Gladwellin kirjoittama Outliers. Kirjassa on mielenkiintoisia väitteitä, jotka perustuvat tosielämään. Muutenkin Malcolm Gladwellin kirjat ovat kiinnostavia.
Kaunokirjallisuuden puolella tykkään lukea mm. fantasiakirjoja. George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarja on ollut työn alla jo 8 vuotta. Suosittelen vaikka itse olenkin sen kanssa ollut aika hidas. Nythän tuo on ilmestynyt myös telkkarisarjana, jos kirjat eivät innosta.
Purjehdukseen liittyvistä kirjoista voisin suositella Don Casey’s Complete Illustrated Sailboat Maintenance -kirjaa. On ollut meillä hyvänä apuna käytännön venepuuhissa.
Kevyeksi kesälukemiseksi sopii Sophien Kinsellan Himoshoppaajat. Sellaisen kahlaa muutamassa illassa läpi.
Ja yhtenä voisin vielä suositella Anna Funderin Stasiland Stories from Behind the Berlin Wall joka kertoo aika koskettavia tositarinoita itäsaksassa asuneiden ihmisten elämistä.

4. Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/yhtyettä:

Oon tosi huono näissä. Tykkään kyllä kuunnella musiikkia laidasta laitaan mutta mulla ei ole koskaan ole ollut suosikkilaulajaa tai -yhtyettä. Pidän nykyisin enimmäkseen raskaammasta musiikista mutta en taida nyt nostaa mitään muiden yläpuolelle.

5. Viisi lempiruokaa:

Tiikerirapuja ja uusia perunoita

Kalaruoat maistuvat aina ja syön melkein päivittäin jotain kalaa
Eniten tulee kyllä syötyä vuohenjuustosalaattia, joka pettää harvoin
Jos joku ehdottaa intialaista ruokaa (tulinen kana korma omnomnom…) niin en koskaan sano ei. Se on niin loistavaa ja maukasta.
Tuliset ruoat maistuvat mutta koska hotsauceja ja chilejä saa laitettua melkein ruokaan kuin ruokaan niin sillä saa melkein mistä vaan erinomaista.
Toisaalta jossain talviretkellä parasta ovat kuuma kaakao ja hyvällä hiilloksella paistetut grillimakkarat. Taitaa olla lempiruoat kiinni tilaisuudesta!

Makkarat tulella Birgitanpolulla

6. Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:

Helposti uusista asioista innostuva
Auttavainen
Tekninen
Positiivinen ja optimistinen
Rohkea yrittämään

7. Viisi asiaa, joista unelmoit:

Viime aikoina unelmissa on nostanut päätään maailmanympäripurjehdus tai vähintään Atlantin ylitys oman kullan kanssa. Täytyy vielä kuitenkin suostutella asiaan. 🙂
Matkustaminen on aina unelmissa ja siihen liittyy monia paikkoja, missä haluaisin käytä ja mitä haluaisin nähdä
Unelmoin jonain päivänä suorittavani puolitriathlonin, tai no olishan se ironman-kisa aika upee suoritus päästä maaliin.
Ulkomailla-asuminen on varmasti yksi pitkän ajan unelma.
Unelmoin myös omista lapsista, joille voisi näyttää maailmaa ja opettaa uusia asioita.

8. Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa toisten kanssa:

En tiedä olenko hyvä ohjeistamaan ketään elämässä mutta itse haluaisin seurata sellaisia ohjeita, että olisin rohkea päätöksissäni ja kokeilemaan uusia asioita, optimistinen mielummin kuin pessimistinen, oppisin nauttimaan niistä kaikista pienistä asioista, joita minulla on ja joihin minulla on mahdollisuus.
Paras elämänohje on kuitenkin ehkä se, että tekemällä töitä ja luottamalla itseensä, kaikki on mahdollista.

Merenneito oli laittanut haasteen jo Kuinka purjehtijaksi tullaan -blogille, jota itsenkin seuraan paljon, joten taidan jättää laittamatta sinne tätä nyt uudelleen. Minullakin haastettavia on vain kolme mutta haastetta voi laittaa eteenpäin sitten seuraavat 5:lle blogille.

Taidan laittaa Liebster Blog -haasteen menemään eteenpäin seuraaville:
Maailmanympäripurjehdusblogi S/Y Serena
Haluaisin laittaa blogille Mieli merelle, joka on tauolla mutta toivottavasti palaa pian, eli laitankin haasteen siksi Villa Iduriin
Arctic Sailing

 

Kirjoittajan tiedot

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?