Vene katsastettuna

Eilen oli Ännällä katsastusilta ja suunnitelma oli mennä samantien katsastamaan paatti. Sää oli aurinkoinen ja tuuli eriskummallisen lämmin. Saimme veneen mukavaan vauhtiin sivutuulessa ja matka taittui nopeasti. Järvellä oli vain muutama muu vene. Jänissaaresta lähti meitä vastaan pari 2,4mR venettä ja ne kieppuivat hauskasti aalloilla edeten vikkelästi vierekkäin pitkin järven pintaa. Nuo kakkosneloset ovat kyllä varsin hauskan näköisiä pikku paatteja.

2,4mR purjevene

Jänissaareeen saavuttiin tuulisissa olosuhteissa. Laituriin kiinnittyminen onnistui kuitenkin jo vanhalla rutiinilla. Kun vene oli saatu kiinni niin huomattiin laiturilla omalta päällikkökurssilta tutut kasvot katsastajan kassi kourassa. Kiva yhteensattuma ja oli mukava vaihtaa kuulumisia. Venepaperit napattiin matkaan toimistolle ja sitten vielä sammutin kainaloon tarkastettavaksi. Sammutinjonossa olikin valtava määrä porukkaa, joten jätin miehen jonottamaan ja menin itse hoitelemaan paperihommia sisään. Kerittiin vielä tekemään koko muu katsastuskin valmiiksi ennen kuin päästiin sammutintarkastajan käsittelyyn.

Kaikki tarvittavat katsastustarvikkeet löytyi mutta sammutin oli mennyt käyttökelvottomaksi. Tehtiin pikaiset peliliikkeet ja kun tarkastajalta löytyi uusia sammuttimia tarkastusta euron kalliimmalla niin päätettiin hankkia kokonaan uusi peli. Vanha jätettiin kyllä vielä varalle. Eihän siitä haittaakaan varmasti ole. Uudelle sammuttimelle pitää nyt laittaa teline kuntoon, sillä se ei mene vanhan sammuttimen telineeseen. Muistettiin vielä ostaa seuran tukikohtiin käyntilupa ja nyt on masto täynnä tämän kesän tarroja. Muistakaahan hommata muutkin tuo Roope-tarra.

masto

Maston ympärillä on muuten vanhoja spinnun köysiä. Uusi falli on jo hankittu ja se pitäisi vaihtaa, jotta päästään testaamaan spinnua. Saatiinkin siihen jo hyviä ohjeita aikasemmassa blogipostauksessa. Kiitos niistä! Se olisikin sitten spinnulla ensimmäinen kerta kahdestaan. Vähän jänskättää, miten siinä oikein onnistutaan. Täytynee ehkä testata purjetta ensimmäisella kerralla hieman kevyemmällä säällä.

Kaikki veneen tavarat ovat vielä ihan miten sattuu veneessä laatikoissa ja kasseissa. Astiat ja pikkutavarat on laittamatta paikoilleen. Patjat ja tyynyt ja sen sellaiset on vielä kotona mutta ne on nyt raahattu varastosta keskelle eteisen lattiaa odottamaan siirtoa veneelle. Huusholli näyttää siis ihan karmeelta sisään tullessa ja vene näyttää sisältä ihan yhtä sotkuiselta. Aegir lähti reissuun muutamaksi päiväksi, joten voi olla, että joudun elämään tavaroiden keskellä vielä pari päivää ellen innostu niitä yksin raahaamaan satamaan.

Vene on siis katsastettu ja nyt vain loput tavarat sisään ja retkille!

Kommentit 6

Kirjoittajan tiedot

 1. Elli-Jasmiini

  Turvallisuus ennen kaikkea. Olen jotenkin niin tottunut olemaan veneseurassa, katsastamaan veneen ja sitä mytä huolehtimaan turvallisuudesta, että oikein hämmästyn kun tapaan venekuntia, jotka eivät kuulu seuraan. Tarkoitan suurempia veneitä joilla voisi matkata vaikka maailman ympäri. Mutta meitähän on moneen junaan, eikä seuraan kuulumattomuus tarkoita, etteikö turvallisuudesta olisi huolehdittu. 🙂 Siispä turvallisesti retkeilemään mars!

 2. Nyt on tarraa jos jonkinlaista 🙂 Saitteko herra A:sta vakituisen katsastajan?

  • Kyyyl tarraa riittää. En ole nyt varma puhutaanko samasta katsastusherrasta. Mulle käy tosin herra ku herra, jos on samaan aikaan paikalla katsastamassa kuin ite olisin. 🙂

 3. Merenneito

  Ah, helpottavaa kuulla, että muillakin on kotona pientä kaaosta. Meillä sitä jatkuu vielä nelisen viikkoa, ennen kuin saadaan vene kotiin ja päästään varustelemaan, katsastelemaan ym. Kiva silti lukea toisten puuhista 🙂

  • Valitettavasti tuntuu, että sana pieni, on vähättelyä tässä tilanteessa. Melkein sellainen olo, että pitää raivata tiensä eteisen läpi. No sain niitä hieman jo kasalle eli polkuja pitkin kuljeskelen. 😀 Onneksi viikonloppuna helpottaa.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?