Veneenlasku perjantaina!

Jihaa, huomiselle on tilattuna veneenlasku. Täytyy ottaa hieman vapaata töistä, sillä nosturi on paikalla vain toimistoaikaan mutta eipä tuossa luulisi ihan koko päivää menevän. Viime kesän veneenlasku meni sateisessa säässä. Nyt tilanne näyttää kyllä ehdottomasti paljon paremmalta.

Masto olisi kyllä kiva heivata pystyyn mahdollisimman nopeasti. Todettiin jo viime vuonna, ettei nosto onnistu mitenkään kahteen pekkaan. Jonkun pitäisi olla nosturin käyttäjänä ja sitten yhden henkilön on huollettava genuan etustaagia samalla kun kolmas ohjaa mastoa jalkaansa. Kaavailtiin nostoa viikonlopulle mutta sääukot ovat hieman eri mieltä. Lauantaille jotkut sääpalvelut nimittäin lupailee sadetta. Tosin toiset taas ihan päinvastaista eli aurinkoista ja yli 21 asteen lämpötiloja. Mitähän tässä uskaltaisi oikein uskoa? Kovalla tuulella ei ole tietysti kiva nostaa mastoa mutta eipä tuo nyt minkään ennusteiden osalta huonolta siinä suhteessa näytä. Toisaalta huomenna iltasella näyttäisi olevan kiva sää, joten voisihan sitä koittaa nostoa siihenkin, jos saadaan talkooväkeä paikalle.

Viserrys oli jo laittanut blogiinsa ihania kuvia ensimmäiseltä yöretkeltä. Alkoi tietysti itseäkin poltella päästä matkaan jo viikonloppuna ja samoihin tunnelmiin. Voisihan sitä johonkin lähisaareen kellutella ja pistää vaikka makkarat grilliin ja saunan tulille. Siitä alkaa kesä!

Jos saa valita, niin mielummin noista ennusteista passaisi tuo WindFinderin meedion ennuste.

saa

Weather.fi

 tuulet

windfinder.com/forecast/siilinkari

 

 

Kommentit 6

Kirjoittajan tiedot

 1. Elli-Jasmiini

  Aiwan mahtavaa veneen laskusäätä teille! Kyllä se on kuulkaa niin, että jos ei sikana tuule, niin ei muutakun menox! Koska viikonloppuna on teillä hieno sää ja tuskin mekään täällä meren rannalla valitetaan. Ihanaa viikonloppua!!

  Elli-Jasmiini

  ps. viimeisimmässä portauksessa http://www.ladygrase.blogspot.fi/ vähän Tallinna tunnelmointia viime viikonlopulta.

  • Vene meni veteen puolilta päivin. Oli ihan kesän tuntua, kun miehet kulkivat ilman paitaa ja silmissä häiki auringon säteet.
   Kohta pitäisi päästä mastonosturille. Kunhan töistä kerkeää.

 2. Ihanat ilmat, Harmi jos lupailevat sateita viikonlopuksi. Toivottavasti ennuste korjaantuu pian ;-). Mahtavaa jos saatte veneen vesille. Pienikin retki veneellä tuntuu kuin olisi viettänyt pitempään lomaillen. Ehkä keinuva liike rentouttaa enemmän kuin maaelämä :-).

  • Eipä noista oikein nyt meinaa osata sanoa, mitä sieltä taivaalta löytyy. On kyllä tosi kiva kun paatti menee veteen ja saa rueta tekemään pikkureissuja. Harmillista, jos viikonloppu on huonoa, kun tämä viikko on ollut kuitenkin niin hyvää säätä ja kivaa tuultakin.

  • Kiitos Pilvi! Ollaan ihan intoa piukassa täällä. Jos viikonloppuna pääsisi jo matkaan 🙂 Kesä alkaa!

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?