Yövuorossa purjehdusseuralla

Joka kesäinen pikkupuhde eli venevartio osui tänä vuonna tähän alkukesälle. Ihan mukava sinänsä, ettei tarvitse juhannuksena tai lomalla vartiopestiä tehdä ja jotenkin nämä alkukesän valoisat yöt eivät tunnu niin raskailta kuin loppukesän pimeys.

Tienoo hiljeni sitten nopeasti auringon lasketellessa metsän taakse ja tuulien tyyntyessä aivan kokonaan. Taivas ei näyttänyt kovin iltaruskoiselta, joten ilmeisesti sään pitäisi vielä jatkua kirkkaana jokusen aikaa. Toivottavasti viikonlopun yli sillä suunnitelmissa on tietysti veneretkeilyä ja mielellään hyvässä säässä.

Vartiovuoro meni hienosti mutta tietysti aamulla piti olla jo asiakaspalaverissa ja täytyy myöntää, että hieman oli silmät ristissä aamun junamatkalla Pasilaan. Tienoo oli koko yön rauhallinen ja tällä kertaa ei näkynyt edes jäniksiä saaren poluilla. Lokit tosin vetivät kurkku suorana huutoaan aallonmurtajan päällä. Velvollisuudet on tälle kesälle vahtivuoron osalta suoritettu. Ensi kaudella sitten taas. Tässä hieman tunnelmia yöllisiltä saarikierroksilta.

P5297330-Edit-2

laituri

lepuuttajat

manty

P5297328-Edit-2

P5297343-Edit-2

P5297387-Edit-2

P5297388-Edit

Jänissaaressa oli vielä melko paljon porukkaa iltapuhteissa laittamassa veneitään kuntoon vesillelaskua varten. Pohjia hiottiin, kansia kiilloteltiin, puuosia hangattiin ja kaikenlaista muuta puuhaa. Viimeiset ahertajat jaksoivat vielä ilta yhteentoista saakka puhastella ennen kotiinlähtöä. Jänissaaren yksi laitureista alkoi olla jo purkuvalmiina ja saaressa on ollut muutama mies irroittamassa vanhaa laituria ja asentamassa uutta tilalle. Mastonosturikin oli siirtynyt eilen uuteen paikkaan. Nyt hieman korkeammalle kuin vanha oli, joten mahdollisuudet windeksin ehjänä säilymiseen ovat ehkä nyt hieman paremmat kuin aikaisemmin. Vanhan laiturin irrotus on ollut aikamoista puuhaa, sillä laituri on pohjastaan kiinni ja suuria pultteja on pitänyt availla sukellusvarusteilla. Vesikään ei vielä ole mitään houkuttelevan lämmintä, joten aikas sissejä nuo talkoomiehet ovat olleet. Uusi laituri näyttää kyllä oikein hyvältä.

P5297390-Edit-2

P5297400-Edit

P5297404-Edit-2

poijut

seitti

voikukat

P5297432-Edit-2

P5297505-Edit

P5297479-Edit

P5297446-Edit

P5297443-Edit

P5297481-Edit

 

Kommentit 6

Kirjoittajan tiedot

    • Kiitti. Täytyy kyllä sanoo, että ei siinä paljon taitoo tarvita, kun maisema näyttää valoisina tyyninä öinä aika kivalta.

  1. Todella ihanat kuvat. Kesäaamu/yön nousevat auringonsäteet. Maailma nukkuu. Luonnossa tapahtuu. Ihania kuvia!

    • Kiitos Viherrys. Tunnelma lämpimässä kevätillassa oli jo niin kesäinen. Pitäisi käydä enemmänkin kuvaamassa nyt kirkkaina kesäöinä. Saa ihania otoksia.

  2. Mieletön tunnelma. Mahtavia kuvia. Illat ja varhaiset aamut ovat parasta vesillä.

    • Oli kyllä ihana kierrellä saaressa auringon laskiessa kamera kädessä ja räpsiä kuvia. Siinä tuli kyllä kaipuu vesille. 🙂 Lämmin kesätuuli kasvoilla, maailman parasta seuraa, purjeet ylhäällä ja sitten vaikka kuppi kuumaa kaakaota ja tuoretta korvapuustia. Kyllä kelpais mulle.

Vellamo

Haluatko jättää kommentin?